Treceți la conținutul principal

Valori familiale crestine

Motto: "Tace luminand si se jertfeste tacand. Acesta este rolul femeii in societate."
Parintele Cleopa

Ideea lui Cleopa este cu grabire imbratisata de tot felul de frustrati, care s-au nascut in secolul gresit, cand locul lor era pe undeva inainte de Renastere. Cel mai adesea sunt barbati care nu au reusit sa aiba o relatie sexuala de succes, cu dezamagiri in viata intima,  probleme de ejaculare si erectie.
Nu sariti, nu o spun eu, o spune un colectiv reputat de medici (Waldinger MD, Quinn P, Dilleen M, Mundayat R, Schweitzer DH, Boolell M (2005). "A multinational population survey of intravaginal ejaculation latency time". The journal of sexual medicine 2 (4): 492–7)
"Cel mai adesea, fenomenul de stigmatizare a partenerei pe fond mistic si religios, apare in cazul barbatilor care au suferit traume, ce prezinta clinic diverse forme de insuficienta erectila"


Asa ca, ce face bunul crestin care nu prea are o viata sexuala satisfacatoare? Apeleaza la "Valorile familiale crestine", incercand sa stearga cu buretele secole de emancipare feminina, incercand sa o reduca pe cea care ar trebui sa-i fie prieten de nadejde, camarad, sotie, iubita, amanta si jumatate a sa, la simplul rol de animal de prasila si sclava in bucatarie.

Caci orice bun crestin stie ca femeia ii este net inferioara barbatului, scopul ei fiind treburile casnice si nascutul de copii. Ea a fost creata din coasta lui Adam pentru ca acesta se plictisea, deci e ca si cum Dumnezeu l-ar fi insamantat pe Adam, folosindu-l pe post de mama surogat.
Femeia este cea care l-a ispitit pe barbat (la indemnul Diavolului) sa guste din fructul cunoasterii, facandu-L pe bunul Dumnezeu sa pedepseasca o omenire intreaga numai din cauza ei. Daca ea ar fi stat cuminte in bezna necunoasterii si ar fi ascultat de Creator fara sa-I puna vreo clipa la indoiala judecata, am fi ramas si acum in palatul de clestar al Domnului, petrecand tot timpul slavindu-L.
Biblia contine numeroase referiri pentru crestini care dovedesc inferioritatea femeii fata de barbat:
Dumnezeu femeii i-a zis: “Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni” (Geneza 3:16).
Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului, Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul. (Efeseni 5:22-24)
Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea. Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva. Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă. (I Timotei 2:9-10)
Orice femeie care se roagă sau prooroceşte, cu capul neacoperit, îşi necinsteşte capul; căci tot una este ca şi cum ar fi rasă. Căci dacă o femeie nu-şi pune văl pe cap, atunci să se şi tundă. Iar dacă este lucru de ruşine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-şi pună văl. Căci bărbatul nu trebuie să-şi acopere capul, fiind chip şi slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului. (I Corinteni 11:5-7)
De cate ori ati vazut pacatoasele din ziua de azi sa respecte cuvantulu Domnului?
Judecaţi în voi înşivă: Este, oare, cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit? (I Corinteni 11:13).
O femeie care naste este pedepsita dupa cum urmeaza:
Dacă femeia va zămisli şi va naşte prunc de parte bărbătească, necurată va fi şapte zile, cum e necurată şi în zilele regulei ei. Femeia să mai şadă treizeci şi trei de zile şi să se curăţe de sângele său; de nimic sfânt să nu se atingă, şi la locaşul sfânt să nu meargă, până se vor împlini zilele curăţirii ei. Iar de va naşte fată, necurată va fi două săptămâni, ca şi în timpul regulei ei; apoi să mai stea şaizeci şi şase de zile pentru a se curăţi de sângele său. După ce se vor împlini zilele curăţirii ei pentru fiu sau pentru fiică, să aducă preotului la uşa cortului un miel de un an ardere de tot şi un pui de porumbel sau o turturică, jertfă pentru păcat. (Leviticul 12:2-6)
Iata deci cum este de cuviinta a se trata femeile de catre barbati, nu lasate sa faca ce vor, sa se macheze, sa ridice vocea la masculul lor, caci este pacat, e impotriva Naturii.
Trebuie sa intelegeti ca ideea de egalitate intre femei si barbati este una eretica, satanista, neplacuta Domnului si Legilor pe care le-a lasat pe Pamant.

Putem de altfel sa ilustram prin intermediul unei poze extrem de sugestive, familia traditionala in imaginatia unor frustrati:

Comentarii

Pappy a spus…
De obicei atunci cand se neaga existenta unei autoritati intotdeauna lucrurile o iau razna... Astfel, dupa felul autoritatii negate (umana sau divina) apar anarhia sau ateismul. Sunt amandoua la fel de periculoase si destructive... Nu este vizibil? Hmmm... Priviti un pic mai atent si mai in profunzime... Se inatampla astazi sub ochii nostri...

A fi ateu este o religie in sine desi nu cred ca ateii realizeaza acest lucru... Blestemata ignoranta... Pentru mine ateismul este religia egoului. Proslavirea puterii omului care nu poate face nimic pus fata in fata cu inevitabilul... O religie cu consecinte dezastruoase, in pofida evidentului progres tehnologic. Religia lui "NU CRED"... O religie nihilista... Pentru ca are toate caracteristicile unei religii...

Cine si ce poate justifica aceasta dorinta de a nu crede decat ceea ce se vede si ce scelerata retea neuronala ar vrea sa suprime subtirele fir al sperantei care ramane atunci cand nu mai este nimic de facut cu simpla putere a omului?

Oare nu ne este suficienta dovada ca nu tot ceea ce se vede este real sau adevarat? Poate ca ati uitat expresia aceea romaneasca: "ati mintit poporul, cu televizorul"...

De unde dorinta si puterea de a suprima linistit halci intregi de constiinta? Pana si Iuda tradatorul sau apostolul Petru, s-au cait constietizand erorile facute... Adevarat insa, ei aveau un atu in fata ateilor din zilele noastre: l-au cunoscut personal pe Hristos...

Toate argumentele folosite de atei nu au nimic de a face cu crestinismul ca traire si credinta iar cu Isus Hristos cu atat mai putin. Au insa foarte mult de a face cu lipsa de educatie si ingustimea ratiunii umane, desi culmea tupeului, ateii acuza crestinii ca ar fi ingusti la minte si spalati la creier... Totusi, pana la urma, ce este mai greu? Sa afirmi ca esti liber sa faci ce vrei si ca esti dumnezeu pe pamant sau sa accepti ca exista un Dumnezeu, altul decat tine, si ca trebuie sa accepti regulile sale?
Unknown a spus…
Aoleu si vai de mine, iar veni cre(s)tinu' de serviciu.
De ce puteti voi, astia care visati la cai verzi pe pereti sa fiti buni doar sub amenintarea pedepsei divine?

Ia explica-ne tu, cre(s)tine care e trairea aia adevarata intru Hristos. Din cate vazu ochiul meu de pacatoasa demna de lapidare, mataluta negi cumva autoritatea Sfintilor Parinti, a episcopilor, a crestinilor din vechime, si declari ca aia daca au facut crime, nu's crestini adevarati. Da' daca-i dai pe-astia la o parte, ramai cu neste chestii subtirele gen predica de pe munte.
Acum stiu ca voi, astia cre(s)tinii luptatori (sau ma rog, in devenire, ca matale) nu prea stiti sa discutati argumentat, dar vad ca esti si pe langa subiect.
Omul vorbea de valori familiale asa cum ne recomanda sa le traim cartulia aia cu coperti cenusii pe care o lingi tu de cate ori iti simti credinta zdruncinata de chestii reale ori inchipuite.
Hai, combate citatele alea. Acum zi, femeia nu e considerata in cel mai bun caz un fel de om inferior in toate versetele alea din Bilbaie?
Io am senzatia ca iti plac si le aprobi. Ceea ce ma face sa banui ca nu ai familie si daca o ai, vai de femeia de langa matale.
Un sfat personal: lasa Bilbaia din mana, mananca sanatos, dormi pe saturate, fa sport, mergi la munte. Ai sa vezi ca si viata sexuala se va imbunatati, vei capata incredere in fortele proprii. Sexul e sanatos si benefic pentru organism. Aburii mistici sunt daunatori
Anonim a spus…
"crestinism ca traire"? Hristos, cel inventat de Pavel care a transformat secta iudaica cu aspiratii pe plan local in ceva cu viziune mondialista? Astea sunt argumente?
Ce pacat ca habar nu ai de istorie, ca nu ai citit nici Coranul si nici Talmudul. Ce pacat ca esti un suflet hain care nu stie sa fie bun si moral decat in prezenta constrangerilor.
Ce pacat ca au toti "intelectualii" astia fara educatie conexiune la net... :

Sunt doar... si TLP sunt o incantare si o placere sa fie cititi. Ce-i deranjeaza pe crestinopati e altceva: lumea se indreapta inexorabil spre progres si civilizatie, chiar daca ei incearca sa o traga cu dintii inapoi.
Unknown a spus…
Faci argument circular. Crestinii isi trateaza femeile prost pentru ca Biblia spune asta.

Nu ai demonstrat nimic.
Sunt doar... a spus…
Nu Lex nu ai inteles: crestinii VOR sa isi trateze femeile prost datorita unor probleme personale si aduc in sprijinul ideilor lor retrograde drept argument, printre alte aberatii, si Biblia. Asta vroiam sa spun, nu altceva
Unknown a spus…
Sunt sceptic fata de studiul ala. Si sintagma "isi stigmatizeaza partenera" e ambiguu.
Sunt doar... a spus…
E bine sa fii sceptic. Asta e pozitia corecta. La urma urmelor, chiar si ei se pot insela. Poate fi chiar mai rau decat banuiesc ei.

Si chiar daca eliminam studiul ala, pot sa iti confirm ca am intalnit nu unul ci zeci de crestini (si nu numai crestini, e drept) care isi trimit propria consoarta la cratita pentru ca asa cred ei ca ii sade bine amaratei aleia.
Sunt sigur ca si tu te-ai ciocnit de ei. Sunt cei care deplang starea de decadere in care a ajuns lumea si viseaza la zilele fericite, in care omenirea ajunsese la apogeul civilizatiei si progresului, in anii evului intunecat, dupa cum de altfel ne invata si Petre Tutea: "Eu sint de parere ca apogeul Europei nu e la Atena, ci in Evul Mediu, cand Dumnezeu umbla din casa in casa."

In alta ordine de idei, pot cita fragmente din ultima ta postare, aceea cu deconvertirea? Multumesc
Unknown a spus…
Poti cita, no problem.

Problema e ca faci inductie. Vezi 10 crestini care isi trimit femeia la cratita si tragi concluzia ca e ceva general. Si eu inclin sa cred asta, dar nu e cunoastere clara ce avem aici, ci un fel de generalizare slaba in adevar.
Sunt doar... a spus…
:) Sa zicem ca e un fel de teorie stiintifica bazata pe o indelunga observatie a fenomenului.