miercuri, 6 ianuarie 2010

Potopul

1. După aceea a zis Domnul Dumnezeu lui Noe: "Intră în corabie, tu şi toată casa ta, căci în neamul acesta numai pe tine te-am văzut drept înaintea Mea.
2. Să iei cu tine din toate animalele curate câte şapte perechi, parte bărbătească şi parte femeiască, iar din animalele necurate câte o pereche, parte bărbătească şi parte femeiască.
3. De asemenea şi din păsările cerului să iei: din cele curate câte şapte perechi, parte bărbătească şi parte femeiască, iar din toate păsările necurate câte o pereche, parte bărbătească şi parte femeiască, ca să le păstrezi soiul pentru tot pământul.
4. Căci peste şapte zile Eu voi vărsa ploaie pe pământ, patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi şi am să pierd de pe faţa pământului toate făpturile câte am făcut".
5. Şi a făcut Noe toate câte i-a poruncit Domnul Dumnezeu.
6. Noe însă, când a venit asupra pământului potopul de apă, era de şase sute de ani.
7. Şi a intrat Noe în corabie şi împreună cu el au intrat fiii lui, femeia lui şi femeile fiilor lui, ca să scape de apele potopului.
8. Din păsările curate şi din păsările necurate, din animalele curate şi din animalele necurate, din fiare şi din toate cele ce se mişcă pe pământ
9. Au intrat la Noe în corabie perechi, perechi, parte bărbătească şi parte femeiască, cum poruncise Dumnezeu lui Noe.
10. Iar după şapte zile au venit asupra pământului apele potopului.
11. În anul şase sute al vieţii lui Noe, în luna a doua, în ziua a douăzeci şi şaptea a lunii acesteia, chiar în acea zi, s-au desfăcut toate izvoarele adâncului celui mare şi s-au deschis jgheaburile cerului;
12. Şi a plouat pe pământ patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi.
13. În ziua aceasta a intrat Noe în corabie şi împreună cu dânsul au intrat Sem, Ham şi Iafet, fiii lui Noe, femeia lui Noe şi cele trei femei ale fiilor lui.
14. Din toate soiurile de fiare de pe pământ, din toate soiurile de animale, din toate soiurile de vietăţi ce mişunau pe pământ, din toate soiurile de zburătoare, din toate păsările, din toate înaripatele
15. Şi din tot trupul, în care se afla duh de viaţă, au intrat cu Noe în corabie, perechi, perechi, parte bărbătească şi parte femeiască.
16. Şi cele ce au intrat cu Noe în corabie din tot trupul au intrat parte bărbătească şi parte femeiască, precum poruncise Dumnezeu lui Noe. Şi a închis Domnul Dumnezeu corabia pe din afară.
17. Potopul a ţinut pe pământ patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi şi s-a înmulţit apa şi a ridicat corabia şi aceasta s-a înălţat deasupra pământului.
18. Şi a crescut apa mereu şi s-a înmulţit foarte tare pe pământ şi corabia se purta pe deasupra apei.
19. Şi a sporit apa pe pământ atât de mult, încât a acoperit toţi munţii cei înalţi, care erau sub cer.
20. Şi a acoperit apa toţi munţii cei înalţi, ridicându-se cu cincisprezece coţi mai sus de ei.
21. Şi a murit tot trupul ce se mişca pe pământ: păsările, animalele, fiarele, toate vietăţile ce mişunau pe pământ şi toţi oamenii.
22. Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viată în nările lor, au murit.
23. Şi aşa s-a stins toată fiinţa care se afla pe faţa a tot pământul, de la om până la dobitoc şi până la târâtoare şi până la păsările cerului, toate s-au stins de pe pământ, şi a rămas numai Noe şi ce era cu el în corabie.(1) Cum au încăput speciile alea pe barca lui Noe? Încă nici nu ştim exact câte specii există, dar numărul lor e de câteva milioane, daca nu zeci de milioane. Doar speciile de elefanţi se află undeva pe la ~160.
(2) Cum au supravieţuit peştii? Un potop global ar fi însemnat că apa s-ar fi uniformizat, deci toţi peştii sensibili la schimbările în salinitate (a se citi: majoritatea) ar fi muşcat-o grav. Avea Noe şi acvarii?
(3) Australia e izolată de restul continentelor, cum anume au migrat marsupialele de acolo (urşi koala, canguri, etc) şi din Noua Zeelandă?
(4) Cum au supravieţuit marsupialele pe arcă ţinând cont că dieta lor se rezumă la plante specifice zonei în care trăiesc? (Urşii Koala mănâncă doar frunze de eucalipt). Şi-au adus mâncarea cu ei?
(5) Leneşii trăiesc în tropice în America Centrală şi de Sud. Se deplasează extrem de încet pe sol, iar în copaci se deplasează atârnând de crengi. Cum anume au ajuns ei în Orientul Mijlociu, traversând SUA, Canada, Alaska, Siberia şi încă câteva zone, multe dintre care n-au nici măcar copaci de care să se agaţe? A aşteptat Noe şi Potopul după ei?


P.S.: Leneşii se deplasează pe sol cu viteza medie de 0.10-0.30m/minut, viteza maximă fiind 1.5 metri/minut.

(6) Aceeaşi întrebare pentru melci şi broaşte ţestoase.
(7) Luând în considerare populaţia actuală de ~6 miliarde de oameni şi populaţia iniţială de 8 oameni, în urmă cu 4360 de ani şi luând rata natalităţii constantă, deducem următoarele:
- La moartea lui Cristos erau mai puţin de o jumătate de milion de oameni în întreaga lume.
- La intrarea Israeliţilor în Canaan (1180 îEn), avem o populaţie mondială de 2024. Împărţind cifra între Egipt, Canaan, restul lumii şi Israel asta înseamnă că armata Israelită număra 7 oameni.
- Dacă ne întoarcem în perioada când evreii au fugit din Egipt, în 1560î En avem o populaţie globală de doar 340 de oameni.
- În 2300 îEn erau aproximativ 10 oameni pe Pământ. Cum anume au construit ei piramidele?
(8) În anul 200 îEn, Chinezii au construit Marele Zid. Istoricii zic că peste 300.000 de soldaţi au fost folosiţi. Împăratul a avut un monument funerar uriaş, la construirea căruia au participat 700.000 de oameni, dar conform Bibliei, existau doar 170.000 de oameni în întreaga lume!
(9) Egiptul era la apogeu în urmă cu ~4000 de ani (data potopului) şi nu s-au sinchisit să observe că întreaga lume a fost înghiţită de ape sau că şi-au pierdut un faraon sub Marea Roşie.
(10) Cum au supravieţuit vieţuitoarele care au un ciclu reproductiv mai scurt decât călătoria pe ape? Presupunând că musculiţele de oţet au fost lăsate să se înmulţească în voie, există specii care au nevoie de plante pentru a se înmulţi (de exemplu, viespea de smochin). Dar pe arcă nu erau plante! Sau avea ghivece cu smochini?
(11) Ce au mâncat animalele carnivore când s-au dat jos de pe arcă? Au aşteptat leii şi crocodilii până s-au înmulţit zebrele şi antilopele? Când într-un final, ierbivorele au fătat, crocodilii, leii, gheparzii, hienele, lupii, urşii, şerpii boa, etc. au mâncat puiul pe loc sau au aşteptat până a crescut? N-au murit carnivorele de foame în perioada de gestaţie a caprei/iepei?
(12) Presupunând că nu exista moarte în Grădina din Eden, ce anume făceau Tiranozaurii sau rechinii cu dinţii lor? Spărgeau nuci de cocos?
(13) Gonorea e o boală cu transmitere sexuală. Cui i-a dat-o Dumnezeu, lui Adam sau Evei?
Cine a dus-o pe arcă?
(14) Există o specie de viermi care se reproduc în ochiul uman. Cine era incubatorul, Adam sau Eva? De ce ar fi făcut un Dumnezeu bun şi iubitor un asemenea animal?
(15) Biblia spune că nu existau curcubee înaintea potopului, dar astăzi ştim că curcubeul nu-i un miracol de la 'mnezo, ci e o consecinţă naturală a legilor fizicii. Înainte de potop, legile fizicii erau altele? Apa nu era H2O, iar lumina nu avea aceleaşi frecvenţe?
(16) Dacă universul are doar câteva mii de ani, cum de vedem lumina de la stele aflate mult mai departe?

Un comentariu:

ionut spunea...

Mai da ce dea calcule ai facut tu acolo.

Tu sti cum se comporta animalele in prezenta unui sfant asa cum a fost Noe? Stau ca mieluseii , lupul nu mananca oaia, nici leul caprioara, etc. , si pe langa asta animalele se supun unui sfant ca unui imparat, tu ce crezi ca le tinea legate in lanturi groase sau in custi? Animalele asculta de un sfant asa cum asculta un copil mic de parintii lui. Cat despre cum au venit toate speciile de animale de pe tot pamantul la Noe, de asta s-a ingrijit Dumnezeu .