Treceți la conținutul principal

Crestinul Habotnic

Adaptare dupa postarile Crestinul Trist si Curocefalul


Tablou clinic

  • sufera adesea de paranoia sau mania persecutiei. Nu ascunde asta, pentru ca el isi poarta crucea cu demnitatea si stie ca rasplata va veni in viata urmatoare, unde va sta in "randul dreptilor".
  • admira biserica si religia crestina intr-un mod irational, le considera conditii de baza ale moralitatii si elemente de unitate nationala. Crestinul habotnic tinde sa isi apare aceasta conceptie, chiar cu riscul de a cadea in sfera penibilului
  • nu glumeste si nu accepta glumele care aduc atingere credintei sale. Pentru ca este o fiinta trista, ce are permanent senzatia ca e scarbavnic si pacatos in fata celui prea inalt. Si se mandreste, caci are impresia ca asta il face OM.
  • trebuie desigur inteles faptul ca aceasta fiinta se considera descendetul moral al sfintilor parinti, oameni fara de prihana, ale caror percepte morale sunt adevaruri imuabile, valabile din epoca bronzului pana in zilele noastre.
  • este capabil de orice marlanie, dar are sistemul nervos foarte sensibil dacă il atingi catusi de puţin. In acelaşi timp nu este pregatit moral de o tavaleală polemică de calitate. Dacă da peste un blogger care îl scarmana bine (pe teme religioase) pleacă ofensat, facând-o pe fecioara pe care Ion cu Oile a piscat-o de fundul virgin.
  • cel mai adesea are si un blog, ceea ce ii confera un sentiment al importantei si ii da senzatia ca este citit si ca are pareri care conteaza in ochii celorlalti.
  • traieste cu impresia ca isi iubeste patria si ca sangele stramosilor ii curge prin vene si ca neamul sau e curat, neprihanit, iar pretinsele excese care apar in zilele noastre se datoreaza in totalitate unei nefaste influente ale societatii moderne, decazute si imorale.
  • evident, in opinia sa, traim in epoca cea de pe urma, sortita pieirii.
  • habotnicului nostru ii displac si minoritatile (fie ele sexuale sau etnice) ca si orice alta scursura care se ascunde pe sfintele meleaguri romanesti.
  • de obicei crestinul nostru are studii superioare sau medii incomplete dar deţine Adevărul Absolut, pe care este gata să-l ofere oricui, forţat.
  • se vrea cult, rafinat, astfel se lauda, deseori excesiv, cu faptul ca nu ii plac manelele si ca le vrea interzise, citeste mult, insa singurul motiv pentru care deschide o carte e de a se putea lauda ulterior cu faptul ca a citit si adopta tipare comportamentale care ar trebui sa denote un grad ridicat de rafinament.
  • de cele mai multe ori vorbeste despre lucruri de care n-are habar. Nu se jenează deloc să scrie despre teoria evoluţiei din perspectiva geneticii, şi să nu nimerească numărul de cromozomi la maimuţă.
  • este tafnos, fiind plamadit dupa "chipul si asemanarea" celui pe care il venereaza. Modereaza cu lasitate comentariile pe care nu le considera potrivite, de fiecare data simtind nevoia de a avea ultimul cuvant.
  • considera ca lumea este spirit si nu sex, ca Freud a fost un idiot si ca omul nu are niciun scop pe lume decat in apropierea lui Dumnezeu.
  • detesta femeia, considerand-o un fel de animal inferior. Doar Dumnezeu i-a dat-o ca sa nu se plictiseasca, sa ii dea sa manance si sa toarne plozi. Evident, uraste din toate puterile miscarea de emancipare a femeilor, pe care o considera direct responsabila de "naruirea valorilor stramosesti"
Nu-i asa, iubiti cititori ca ati intalnit suficiente asemenea specimene?

Comentarii

Unknown a spus…
Hi hi hi hi
M-am distrat copios. Tare postare.
Da, cunosc cativa cre(s)tini de genul asta. Ai putea sa mai treci si masochismul printre caracteristicile enumerate acolo. Lor le place mult sa sufere, mai ales atunci cand considera ca sunt "prigoniti" pentru credinta lor.
Anonim a spus…
Genial! Ştiinţific! Raţional! Tehnologic!
(vezi să nu)
Ştii, tu cel care te faci că ai căuta răspunsuri (deşi zici că le ai pe toate), dacă înlocuieşti "creştinism" cu "ateism" şi "cel de sus" cu "Marx", "Darwin" sau "Ayala" vei vedea cât de bine ţi se şi vi se potriveşte articolul.
Mai multă ură, intoleranţă, ignoranţă, sfertodoctism şi suficienţă ca pe grupul vostru de bloguri am găsit doar pe baptist.net. Da' şi ei şi-au mai pieptănat postările în ultimul an...
Însă nu mă lua în seamă, puiule. Scrii din ce în ce mai bine. Pup(ăza din tei)
Ileana a spus…
Anonime, esti penibil :) O ai mica, sau nu ai parte de...
Anonim a spus…
Păi este amuzant!
Asta spun şi eu!
Dacă înlocuieşti "creştinism" cu "ateism" şi "cel de sus" cu "Ayala", obţii exact poziţia ta.
Dacă înlocuieşti "creştinism" cu "iehovism" sau "mormonism" şi "cel de sus" cu "Iehova" sau respectiv "Moroni", iar va fi adevărat.
Dacă înlocuieşti "creştinism" cu "comunism" şi "cel de sus" cu "Marx", "Lenin" sau "Stalin" (după caz), de asemenea se va potrivi cu mulţi.
Adică, pe scurt, ceea ce ai spus se potriveşte perfect cu fariseii din toate formele de credinţă de pe faţa pământului, indiferent că este credinţă politică, religioasă ori aşa-zis ştiinţifică.
Doar că fiecare crede că "ceilalţi" sunt aşa.
Iar asta este într-adevăr amuzant.

Şi, apropo, nici "creştin în devenire" nu sunt. Iar dacă ar fi să-ţi dau un indiciu despre mine, ţi-aş spune că în toate pornesc de la ştiinţa empirică, singura pe care o consider o temelie reală pentru un om raţional.
În rest, într-adevăr ai dat dovadă de o mare răbdare faţă de posturile mele pe care, chiar dacă le-ai înţeles destul de ciudat, le-ai acceptat. Chiar te admir pentru asta, dat fiind că destui dintre cei cu păreri similare ţie au cu totul alte reacţii (de la înjurături la bann, după caz).

P.S. Am o viaţă foarte bună, am familie, am copii, citesc cărţi. Ultimele de care m-am apucat sunt Cartea lucrurilor pierdute, de John Connlly (cu fetiţa mea) şi O viziune românească a lumii, de Ovidiu Papadima, recomandată de un bun prieten. Abia am început-o, dar mi se pare uimitoare.
Cafea însă nu beau, nu îmi place, prefer ciocolata caldă.
:)
AlexAfinarul a spus…
Este bun blogul. Am intilnit asemenea specimene, foarte putine. Au dreptate si unii dintre comentatori, asemenea oameni sint tipul standard de fanatic bolnav, doar ideologiile difera. Fascist, crestin, comunist, ateist, nu conteaza.