Treceți la conținutul principal

Nazi=Comunism

La un an după moartea lui Lenin, care a survenit în 1924, cotidianul "New York Times" a publicat un mic articol care, la vremea aceea, a trecut aproape neobservat.

Spunea despre formarea recentă a unui nou partid, în Germania: "Partidul Naţional-Socialist al Muncitorilor Germani (NSDAP), fondat şi condus de Adolf Hitler, consideră că Lenin şi Hitler pot fi comparaţi".
Cine spunea acestea ? Un oarecare Dr Goebbels.
"...Oratorul a spus în cuvântarea sa că Lenin a fost cel mai mare om, depăşit doar de Hitler, şi că diferenţa dintre comunism şi doctrina lui Hitler era neînsemnată, un război aparent, pornit cu ciocniri de halbe cu bere..."



Incredibil ! Goebbels, viitorul ministru al propagandei naziste, spunea în mod public că diferenţele dintre comunismul lui Lenin şi ideile lui Hitler erau minime. Aşa ceva nu ar fi fost pe placul potenţialilor votanţi, aşa că naziştii au schimbat tactica: posterele de început ale campaniei au dispărut rapid.


N-au mai declarat niciodată public că există similitudini cu comunismul. Dar în discuţiile private, naziştii şi Hitler erau mult mai deschişi. Hitler afirma frecvent că a învăţat multe de la marxism, şi că întreg naţional-socialismul se baza, doctrinar, pe marxism.



 
Parca si unii si altii au angajat acelasi desenator, atat sunt de aproape in "cuget si simtiri"

Astept cu interes replica baietilor in tricouri cu Codreanu si a indivizilor in camasi verzi.

Comentarii

La Rose Jaune a spus…
Extremismul, de orice natura ar fi, are niste similitudini. Mai ales in propaganda, unde este vorba de manipularea maselor...
Sunt doar... a spus…
Asa este Papillon. Iti multumesc de vizita. Scrii bine, dar probabil ca stii asta, asa ca nu vreau sa consideri ca un compliment ci mai degraba ca pe o constatare pe care o fac.
Cat despre comentariul tau, iti dau dreptate. In cazul enuntat de mine, totusi, e vorba nu doar de similitudini ci si de o radacina comuna.
Te mai astept. La multi ani si un an bun iti doresc
Tricou codreanu+Camasa verde a spus…
Ehe, crezi ca nu si-a dat nimeni seama ca textul scris de tine este luat in intregime din documentarul "The Soviet Story"?? Iar acolo erau prezentate mult mai multe asemanari si colaboraridecat simplele afise.

Cat despre noi, cei cu tricouri cu Codreanu si camasi verzi, nu ne-am jenat sa afisam chiar pe blogul nostru materiale care condamna atat comunismul cat si nazismul Noi stim ca Legionarismul este o alta cale, diferita de cele enumerate mai sus.

http://blog.nouadreapta.org/2009/12/povestea-sovietelor-sau-cum-condamna-lumea-fascismul-dar-nu-si-comunismul/#more-4301

http://blog.nouadreapta.org/2011/01/opozitia-bisericii-germane-fata-de-politicile-inumane-ale-acestuia/

http://blog.nouadreapta.org/2011/01/abuz-al-autoritatilor-impotriva-membrilor-coalitiei-impotriva-statului-politienesc/
Sunt doar... a spus…
nu, textul nu e luat in intregime de acolo, materialele propagandistice, da.
Legionarismul NU e o alta cale. Vi se pare, datorita incarcaturii de mistica religioasa de care musteste. In rest e o ideologie la fel de "binefacatoare" ca si cele condamnate mai sus