Treceți la conținutul principal

Genii, savanti si religie

Asa cum am demonstrat si in Einstein si crestinismul, multe neadevaruri s-au spus despre cei mai buni dintre noi. Cateodata, aceste minti stralucite au protestat public, dar deseori nu s-au coborat la a polemiza cu scriitorasii religiosi. Ramane sa ii judecam pe acesti oameni dupa contributia lor la progresul umanitatii si sa le recunoastem meritele pe care le au in a distruge valul superstitiei, ignorantei si religiozitatii fara sens si forma.

Mai jos, va ofer spre comparatie, un citat din gandirea unui respectat filosof crestin la moda in vremurile noastre si o poza.
Filosoful: Petre Tutea. Poza: participantii de la conferinta de la Solvay din 1927.
Sa ii dam cuvantul domniei sale, care ne zice, direct din pestera gandirii crestine: "Religia se situeaza peste ultimele speculatii teoretice ale stiintei, prin adevarul absolut unic, care e Dumnezeu. Sa vina un laureat al premiului Nobel ateu. Ce-o sa-mi spuna el? O baba care cade in fata icoanei Domnului strabatuta de absolut e om, si ala e dihor laureat"

In poza de mai jos, personal ii recunosc pe Einstein, Max Plank, Paul Langevin, Marie Curie, Werner Heisenberg, Erwin Schrodinger si Niels Bohr. Toti niste "dihori laureati". Toti atei.



Despre majoritatea s-a mintit in legatura cu credinta lor.
Decideti voi, cititorilor: va inclinati cu respect in fata realizarilor geniilor de mai sus, ori sunteti strabatuti de absolutul afirmatiei lui Tutea? Daca il alegeti pe filosof, simtul dreptatii ar trebui sa va indemne sa stingeti calculatorul imediat. Sa nu mai dati drumul la televizor, si sa nu va mai bucurati de niciunul dintre darurile stiintei si tehnologiei. Iar, daca veti scrie vreun comentariu in apararea lui Tutea, dati dovada de ipocrizie, alegand evul intunecat in dauna civilizatiei moderne.

In incheiere, va rog sa priviti graficul ce urmeaza.



Va doresc un an nou rational

Comentarii

LaMargineaNoptii a spus…
Nu, nu cred ca calitatea umana iti poate fi masurata prin apartenenta sau calitatea religiei. Ci doar prin ceea ce alegi sa fii.
La multi ani si tie!
Sunt doar... a spus…
Partial de acord cu tine. Ce ne facem insa daca bunul credincios il adora pe Quetzalcoatl care ii spune ca cea mai sigua cale spre mantuire este aceea prin care jupoaie oamenii de vii?
Sau, pentru a da un exemplu valid, interpretarea pe care unii adepti ai islamului o dau razboiului sfant.
Ce ne facem daca interlocutorul nostru uita ca libertatea lui se sfarseste acolo unde incepe libertatea mea si incearca sa imi spuna cum am dreptul sa traiesc, impunand-mi astfel un set de valori straine mie?
In aceste cazuri calitatea religiei spune multe despre umanitatea ta.
Bezbojnicul a spus…
http://bezbojnicul.blogspot.com/2009/08/solvay-vs-tutea.html

Great minds think alike :))
Sunt doar... a spus…
Bezbojnicul: multumesc