Treceți la conținutul principal

Romania sub asediul superstitiilor

Citim in "Capital" despre strategia agriculturii in secolul XXI in Romania. S-ar putea crede ca, fiind membri UE si basca, avand si un post de comisar european pentru agricultura (Dacian Ciolos), ministrul urmeaza sa ne prezinte metode sofisticate de irigatii si sistematizare a culturilor agricole, metode bazate pe o profunda cunoastere a tipurilor de sol si a soiurilor de plante cultivate.
Ba nu! Dupa cum bine stiti, tara noastra este statul din Europa cu o constitutie laica dar cu apucaturi mistico-religioase, statul in care dupa cum spunea Ioana Lupea in Evenimentul zilei, "Patriarhul Daniel are la sfintele sale picioare toţi decidenţii din stat: un preşedinte care a păcătuit prin porturi la muzee şi biblioteci, un premier mult prea cuvios pentru standardele laice, doi demnitari de încredere în cabinetul PDL-UDMR în persoanele lui Adrian Lemeni şi Theodor Baconschi, coautori la Legea cultelor, un lider socialdemocrat care l-a declarat modelul său şi un preşedinte de partid liberal care promitea un parteneriat cu ÎPS pentru regenerarea morală a societăţii."

Asa ca, iubiti cititori, nu ne mai mira deloc ca bunul nostru ministru al agriculturii are o strategie bazata mai degraba pe superstitiile Evului Mediu, decat pe metode stiintifice:
"Eu am speranţa, dar asta depinde mai mult de Dumnezeu decât de puterile noastre omeneşti, să avem un an agricol bun. Primele semne meteo, climatice, sunt pozitive. Dacă vom avea un an agricol bun, probabil că agricultura va contribui mai mult la creşterea Produsului Intern Brut. Eu sper ca măcar astrele, condiţiile climatice, să ne ajute să avem un an bun"

Asteptam cu interes promovarea Dansului Apas al ploii si sa vedem preoti ortodocsi slujind in lanurile de grau pentru imbunarea divinitatii.

Comentarii

Bezbojnicul a spus…
Hai sǎ fim serioşi... Dansul Apaş al Ploii? Pǎi tu ştii de ce funcţiona aia? Cǎ dansau pânǎ ploua! Vezi tu pe cineva de la minister sǎ facǎ atâta efort susţinut?

/Offtopic - Mersi de blogroll-uire
Sunt doar... a spus…
"Vezi tu pe cineva de la minister sǎ facǎ atâta efort susţinut?"

Good point :)