Treceți la conținutul principal

Apple lanseaza iPad

Sincer, ma asteptam la un produs mai consistent de la Apple, tinand cont de comentariile care s-au tinut lant cu multa vreme inainte de lansare.
Pana una-alta, nu mi se pare nimic impresionant: procesor Apple A4 de 1 Ghz, si cateva versiuni de 16, 32, respectiv 64 GB, conectivitate Bluetooth, Wi-Fi. Se poate comanda si varianta cu 3G. Este de mentionat durata mare de viata a bateriei (in jur de 10 ore) si greutatea scazuta (aproximativ 700 grame).




Preturile pornesc de la 499 dolari in SUA, la versiunea de 16 GB, fara 3G. Versiunea de 32 GB costa 599 dolari, iar cea de 64 GB este 699 dolari. Pentru variantele cu 3G se adauga 130 de dolari, astfel ca preturile sunt intre 629 si 829 dolari.
Probabil, daca mai adaugam si pretul pentru accesorii (docking station, eventual tastatura) pentru cel mai avansat model pretul va ajunge la aproximativ 1000 dolari in Statele Unite.
Repet afirmatia de la inceputul postarii: echipamentul respectiv nu are nimic deosebit. Tablet PC-urile exista din 2001-2002 si sunt mult mai avansate decat iPad-ul. Este insa sigur ca aceasta este prima generatie. Apple va lansa generatii succesive (asa cum a facut si cu iPhone) ale acestui produs si cu siguranta intr-un an, poate doi, iPad-ul va fi un produs de succes.

Comentarii