Treceți la conținutul principal

Stiinta vs religie



Stiinta creeaza, religia inrobeste. Fara religie acum am fi explorat galaxia.  Religia nu a creat niciodata, nimic, nici macar moralitate.




















Sa mai citim inca odata inspiratele cuvinte ale lui Ingersoll si sa realizam ca acesta e adevarul
"Când teologul guverna lumea, aceasta era acoperită cu colibe şi cocioabe pentru cei mulţi, palate şi catedrale pentru cei puţini. Pentru aproape toţi copiii, cititul şi scrisul erau arte necunoscute. Săracii se acopereau cu cârpe şi piei - devorau coji şi mestecau oase.
Era Ştiinţei a venit, iar luxurile secolului trecut sunt necesităţi zilnice. Oamenii din clasa mijlocie au mai mult confort şi convenienţe decât prinţii şi regii din vremurile religioase.
Dar peste toate astea se află dezvoltarea minţii. Există informaţie mai valoroasă în creierul unui om obişnuit de astăzi - al unui inginer mecanic, al unui chimist, al unui naturalist, al unui inventator decât era oriunde în lume acum 400 de ani.
Aceste binecuvântări n-au căzut din cer. Beneficiile aceasta n-au venit din mâinile preoţilor. N-au fost găsite în catedrale sau în spatele altarelor - nici n-au fost căutate cu lumânări sfinte. N-au fost descoperite de ochii închişi ai rugăciunii, nici n-au venit ca răspuns la invocaţii superstiţioase. Ele sunt roadele libertăţii, darurile raţiunii, observaţiilor şi experimentelor - şi pentru toate acestea, omul îi este dator omului.
"

Comentarii

Pappy a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Pappy a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Pappy a spus…
Pe cat facem pariu ca daca oamenii se credeau Dumnezeu pe pamant asa cum faci tu acum, nici nu ne dadeam jos din copac? Nici una din descoperirile stiintifice nu infirma biblia...

Ba dimpotriva... Gasesc la tine texte culese si adunate de prin mintea altora. Ceva scormonit de mintea ta ai? Nu vad un singur argument pro desi ele exista si tu stii foarte bine acest lucru. Si mai stii ca nu sunt putine.

Nu ma poti convinge in nici un fel deocamdata. Mai ales ca de la ateu convins am trecut la credinta dupa ani de zile de cautari si impotriviri. Nu mi-a cerut nimeni sa o fac. Din contra...

Vad la tine numai un spirit ingust, ciuntit de libertatea de a visa... Atat... Ai libertate? Unde? In credinta ca numai egoul conteaza si ca poti face orice iti trece prin cap? Asta suna a teorie elevata pentru nivelul superior al mediocritatii unui carnatar...

Simt eu oprimare in credinta ca iubirea este totul? In speranta unei vesnicii? In visare? Te pot asigura sincer ca NU!

Desigur intre plasticuri si metale, ingropat in 1 si 0 digital, cu gandul la o halca de carne pe care o vei manca sau o vei trage iti pare ca esti Dumnezeu... Sordida viata... Mare traire spirituala...

Mie imi pare ca este mai mare nebunie sa te crezi Dumnezeu pe pamant decat sa crezi ca exista un Dumnezeu care ne-a creat si ne-a pus intr-un sistem.

Pentru ca tot Universul are legi. Nu este haos. Este un sistem. Si un SISTEM nu apare din neant.

Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea sa. Doar ca Biblia ne spune ca nimeni nu a vazut vreodata pe Dumnezeu fiindca el este tu.

Ati pune inima la lucrurile care se vad si sunt perisabile/trecatoare ca si carnea de pe tine este marea nebunie a zilelor noastre, izvorata din ego-ul care ne-a adus atat de multe nenorociri...

Daca Dumnezeu nu a acordat atentie nenorocirii tale, iata de ce nu a facut-o... Ti-a cunoscut inima mincinoasa... In Romani 1:11-32 este scris intr-un verset ca Dumnezeu "i-a lasat in voia mintii lor blestemate"...

Tu esti ca si copilul care dupa ce a facut un carambol mai vrea si cadouri... Tupeu nesimtit, tipic omenesc dar parfumat si cu rromanism... Sper ca nu asa iti cresti copii. Sper, de dragul lor...

Inca esti viu si mai ai timp sa te pocaiesti... Ca sa fii impacat cu tine insuti nu de alta, desi nici tu nu stii inca ce iti lipseste...

Ma intreb ce ai face daca maine viata te-ar incerca turand motoarele suferintei la maximum, fiindca pana acum nu ai suferit indeajuns, oricat ai suferit...

Trist trebuie sa fie sa nu mai poti cere ajutorul nimanui si sa stii ca s-a sfarsit... Nefericita existenta...

Nu pot sa spun ca va plang de mila. Dar tot cuvantul lui Dumnezeu ne spune: "cercetati toate lucrurile si luati ce este bun".

Pana si titlul blogului tau se foloseste de logica biblica. Doar ca ai adoptat un sistem de referinta falisficat. Ca sa pozezi in intelept.

Dumnezeu nu are nevoie de aparatori. Veti intelege singuri de ce. Si atunci va veti aminti de aceste cuvinte si de nebunia din inimile voastre. Sper numai sa nu fie prea tarziu...
Unknown a spus…
Instructiva lectura. Multumesc pentru raza de speranta pe care tu si alti cativa curajosi ne-o ofera.
Poate ca ar trebui sa combati un pic si ideea aia obtuza a religiosilor care spune ca lumea nu putea aparea din nimic.
Niste postari despre teoria emergentei, despre aparitia vietii. Sunt biolog, lucrez si la muzeul Antipa, si daca doresti, iti pot pune la dispozitie bibliografie.
Benjamin Franklin spunea ca unicul mod de a vedea lumea prin ochii religiei e posibil daca inchizi ochiul ratiunii.
Multumesc iar pentru lectura interesanta si nu te lasa. Intr-o tara habotnica, e timpul sa aratam frumusetea adevarata a lumii, neguvernata de vreun zeu obscur.
Unknown a spus…
Credinciosului de mai sus:

Pai daca ai ajuns de la ateu convins la crestin autentic inseamna ca ai gasit niste dovezi. De ce esti egoist si le tii doar pentru tine? Miliarde de oameni asteapta dovezile alea. Fa-le publice. :) :)

Pe cat facem pariu ca fara atei, acum inca se mai ardeau oameni pe rug si tu ai fi crezut ca pamantul e plat? Cine are minte ingusta? Cel care isi pune intrebari, sau cel care crede ca a gasit raspunsul la toate intrebarile? Caree e mai limitat: omul care crede in ceva dincolo de el fara nicio dovada, bazandu-se doar pe niste sentimente, sau cel care admite permanent ca se poate insela si e in cautarea perpetua a unui adevar bazat pe logica si dovezi?
Nu prea le ai cu metoda logica.

Imi cer scuze daca am suparat pe cineva
Unknown a spus…
Gasesc de o nesimtire revoltatoare sa ii dai cuiva sfaturi cum sa isi creasca copii, de vreme ce undeva prin blogul ala trist si frustrat pe care il ai, recunosti ca nu ai familie :)
Dublul standard la el acasa. Hi hi hi hi
Sunt doar... a spus…
Salut Nini si multumesc pentru comentariu. Ma bucur ca eforturile mele atrag si oameni de formatie stiintifica. Trimite-mi un mail, sunt interesat sa postez si informatii despre aparitia vietii, despre evolutie.
Unknown a spus…
Va trimit cu multa placere materiale. Dar, nu am gasit o adresa de corespondenta electronica.
Multumesc
Sunt doar... a spus…
Da, imi cer scuze. Puteti scrie pe adresa: highmageblog@gmail.com
Multumiri anticipate
Anonim a spus…
E un articol mai vechi, dar nu ma pot abtine sa nu-l felicit pe autor! Sunt cadru didactic si a ajuns sa ma irite indobitocirea copiilor pe bancile scolii. Am ajuns sa contrazic pe fata dogmele religioase. Copii vad in evolutionism o jignire adusa speciei umane si sunt invatati sa combata argumentul stiintific utilizand rationamente de doi bani! Cand ii aud intrebandu-ma "de ce nu a vazut nimeni pana acum un animal evoluand" - le spun degeaba ca ar trebui sa traim alaturi de un greiere vreo 300.000 de ani ca sa vedem ca i-a mai crescut un rand de picioruse. Pentru mai mult de 60% dintre ei fizica e o minciuna iar lumina de la Ierusalim e o minune adevarata! EU AM FOST LA IERUSALIM DE INVIERE SI M-AM INTORS DE ACOLO ATEE! E O MARE PACALEALA!