Treceți la conținutul principal

Spovedania, o taina a ortodoxiei

Iubiti credinciosi, autorul acestui blog doreste sa vina in intampinarea dorintei voastre firesti de mantuire. Pentru aceasta a ales cele mai reprezentative intrebari dintr-un indreptar pentru spovedanie, aparut sub binecuvantarea inalt-presafintiei sale dr. TEOFAN, mitropolit al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, probabil cea mai inalta fata bisericeasca dupa preafericirea sa. Comentariile mele apar cu italice. La sfarsit, o scurta concluzie.

Am fumat, bucurând pe diavol si mâniind  pe Dumnezeu, cheltuind banii în loc sa ajut pe cei  lipsiti.
Si popii care fumeaza au derogare?

Am ajutat pe cei ce fumeaza oferindu-le  tigari si chibrite. Am oferit tigari în schimbul unor  servicii, facându-ma astfel partas la pacatul lor.
Iubiti credinciosi, e criza. Mai bine ajutati sfanta biserica.

Am folosit droguri, stupefiante sau multa cafea, distrugându-mi sanatatea sau viata.
Cum sa bei crestine cafea dimineata? O rugaciune scurta si-ti trece somnul. Altfel...


Mi-am ras barba si mustatile, m-am tuns dupa moda veacului de acum sau mi-am lasat plete.
Dar calugarii n-au plete? Nu il reprezinta ei pe Hristos in toate icoanele cu plete?  Si, de fapt cum trebuie? Cu plete sau fara? Textul nu e clar

M-am mascat dându-mi alta înfatisare, schimbându-ma din barbat în femeie sau invers, sau  în capra, urs, strigoi, paiata sau alte chipuri urâcioase.
Iubiti crestini, aveti grija cand copii dvs joaca la gradinita sceneta cu lupul si scufita rosie. Diavolul nu doarme.  

M-am rosit, vopsit, parfumat; mi-am taiat parul, am umblat cu capul descoperit, chiar si în biserica  (ca femeie).   Am purtat cercei (chiar si în semnul  Sfintei Cruci), margele, inele; m-am ras pe partile  ascunse ale trupului. Ca femeie am purtat pantaloni,  devenind urâciune înaintea lui Dumnezeu.
Da, iata cum prin intermediul intelepicunii bisericii stramosesti descoperim idealul sexualitatii crestine: femeia cu par pe picioare, care se spala doar la iesirea din post.

Am fost la stranduri, plaja; am facut nudism.
Din nou, Diavolul nu doarme. Luati aminte.

Ca femeie, am intrat în biserica fiind în rânduiala firii (perioada lunara). Am sarutat Sfintele Icoane, am luat anafora sau m-am împartasit; mi s-a pus Sfântul Potir pe cap, am sarutat mâna preotului slujitor, fiind în aceasta stare.
Daca vine “randuiala firii” cand esti in biserica? Se pune ca pacat, ori ba?

M-am lepadat de unica si dreapta credinta  în Dumnezeu, cea ortodoxa, trecând la alte credinte eretice, sectare, schismatice sau filosofii (evrei, musulmani, budhisti, baptisti, penticostali, adventisti, iehovisti, stilisti, catolici, atei etc). Am practicat yoga, arte martiale, dianetica, bioenergie, parapsihologie, radiestezie, telepatie, hipnotism, spiritism, meditatia transcendentala, zen-budismul si alte asemenea  acestora. Am îndemnat si pe altii la asa ceva.
Cum o fi chestia asta cu “trecutul la atei”? WTF?!!!  Scrie arte martiale?! Mai bine duceti copii in biserica decat la sala de sport, e mai sanatos, zice popa.

Am jurat pe cele sfinte, fiind singur sau în fata copiilor, a oamenilor mari, îndemnând si pe altii la asa ceva.
Ah, pacatosii astia de dihori atei, cum jura ei pe Sfanta Biblie cand devin ministri, presedinti.

Nu mi-am ales sotie/sot tinând seama de învataturile Bisericii si binecuvântarea parintilor, ci dupa voia si placerea mea.
Sigur ca da, ce-i aia casatorie din dragoste?

Am facut avort (cu voie sau fara voie).
Deci e pacat si daca il pierzi fara sa vrei. Si eu care credeam ca e voia Domnului.

Am nascut copil mort.
La fel: nu spuneat voi “Domnul a luat”?

Am  pacatuit în întelegere cu sotia/sotul  sau cu cine am avut relatie sexuala ca sa nu avem copii prin diferite metode: pazire, anticonceptionale, leacuri, bai, calendar, sterilet, prezervativ etc.
Prezervativul e uraciune in ochii celui preainalt. El vrea multe oi in turma. Nu conteaza daca ai cu ce sa ii cresti ori ba, vi se spune ca Domnul se va ingriji de ei.

Am pacatuit cu sotia/sotul sau cu altcineva  prin împreunare împotriva firii (perversiuni sexuale:  gomorie-relatii orale; sodomie  - relatii între persoane de acelasi sex.
Mie imi placea sa fac anal cu sotia. Se pune?! Ha ha ha

Am avut cugete si pofte trupesti necuviincioase (uneori si când am privit la icoane); am pas trat în suflet acele cugete si nu le-am alungat, îndulcindu-ma de ele. 
Deci asa perversi mici. Vi se pare sexi icoana Sfintei Parascheva?

Nu am savârsit pacatul cu lucrul dar cu gândul am pacatuit iar prin imaginatie îmi închipuiam si cum am sa-l savârsesc atunci când voi avea ocazia. 
Foarte bine, noi nu gandim, noi inaltam imnuri de slava.

Am avut vise desfrânate în timpul somnului, patimind si scurgere;  m-am întinat, fiind treaz,  din dezmierdare sau prea multa îmbuibare.
Daca tii posturile alea mari si lungi, si cumva ai vise erotice, fiind un om normal, sanatos, cu nevoi firesti, ai pus-o. Dar nu se cheama ca sfanta biserica te-a impins la pacat?

Am privit fete straine cu gând de pofta trupeasca; m-am unit si învoit cu mintea si cu inima spre a sta de vorba cu gândurile desfrânarii celei trupesti.  Am pacatuit, curvind cu mintea si cu inima,   îndulcindu-ma prin închipuirea pacatelor trupesti.   Am curvit prin imaginatie, mai bine zis cu dracul   curviei, ca si cu niste femei (barbati), înfierbântându-ma cu trupul.
Am inteles de prima data ca sunt pacate toate astea. Crestinii trebuie sa auda de mai multe ori. Pierderi de memorie de la atata post si rugaciune?!

Fiind casatorit, am preacurvit cu altcineva, chiar si cu femeie maritata, despartind familii.
Daca nu mai desparti familii, e pacat ori ba?

Am trait trupeste cu sotia în zile de post, Duminica si sarbatori, în timpul perioadei lunare a sotiei sau în cele patruzeci de zile dupa nastere. 
Observam ca raman cam putine zile in care e voie. Suficiente insa pentru a mari turma domnului. Ati inteles,sper, iubiti credinciosi ca n-o faceti de placere.

Nu m-am înfrânat de la împreunare nicicând sotia a ramas însarcinata. 
Aha, v-am prins, va plac femeile gravide. Si mie.

Am pacatuit înainte de casatorie si am mintit pe sot sau sotie, nespunând adevarul. 
Sotul crestin e pesemne cam bou daca nevinovata mireasa sustine ca n-a facut-o si el o crede fara dovezi (se aceepta cearceaful patat), ca pe vremea bunicii. 

Fiind copil am jucat diferite jocuri patimase, desfrânate, necuviincioase, cu alte fete sau baieti.
Sigur, farmecul  jocurilor copilariei e ispita draceasca pentru frustratii in sutana.

Am fost  la nunti cu lautari, baluri, hore,  discoteci si alte petreceri pagâne, necrestine.
Hore? Nunti cu lautari? Discoteci? Despre ce discutam aici? Pesemne ca tara asta va arde toata in iad.

Am jucat table, biliard, carti sau alte jocuri de noroc, pagubindu-ma baneste pe mine sau pe altii.
Dupa interdictia precedenta, deja nu mai conteaza ca ai mai jucat o tabla acolo. Vei arde la foc mic acolo unde e plansul si scrasnirea dintilor.

Am fost la stadioane, sali de sport, teatre, pentru a urmari meciuri, spectacole, circuri,  conferinte sau alte manifestatii pagâne ori sectare. 
Idem comentariul de mai sus. Pe stadion se mai injura, lucru neplacut Domnului. Dar, come on people..cu teatrul si spectacolele ce-ati avut? Ii vreti mai prosti ca sa ii manipulati mai bine?

Nu mi-am platit datoriile fata de stat; am  facut declaratii false, înselând statul
Acum inteleg de ce guvernul nostru favorizeaza biserica: e doar o modalitate de a aduce bani la buget.

Ei, sunt multe pacate prevazute..aproape 400. Dar eu unul m-am lamurit. Ne vedem in iad iubiti credinciosi.

Comentarii

Anonim a spus…
se pare ca nu te-ai spovedit niciodata(dupa randuiala) si nici nu intelegi mare lucru din cele pe care le-ai citit.
cel mai agravant este ca nu te-ai retinut de a lua in ras insasi Taina Spovedaniei, taina fara decare nici un om nu se poate mantui.
Hristos a zis Apostolilor:"Luati Duh Sfant! Carora veti ierta pacatele vor fi iertate si carora le veti tine vor fi tinute." Daca omul nu primeste dezlegare de pacate in Taina Spovedaniei nu se mantuieste.
Astea sunt cuvintele lui Hristos. Tot Hristos a mai zis: "Cel ce va crede si se va boteza se va mantui; iar cel ce nu va crede se va osandi."
Esti liber sa crezi si la fel de liber sa nu crezi. In ambele cazuri trebuie sa-ti asumi consecintele.
Despre unele exagerari(cele mai multe nu le-ai inteles sau le-ai ridicularizat) din acel Indreptar de Spovedanie daca ai fi avut duhovnic ti le-ar fi explicat. Asa, ramai doar cu ironia.
Iti doresc sa nu concluzionezi asa repede. Inca esti necopt!