Treceți la conținutul principal

Preasfintia sa padurarul

Multumita unui "rau crestin" care a comentat mai devreme pe blog, am aflat o informatie interesanta:

"....o fundaţie particulară condusă de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt PreaSfinţia Sa Pimen, este pe punctul de a primi în proprietate 166.000 de hectare de pădure. Dacă nu se va întîmpla o minune, în curînd, Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei va începe să-şi bage topoarele în copacii de pe aproximativ o treime din terenurile împădurite ale judeţului Suceava. Nişte calcule simple şi făcute la repezeală arată că din exploatarea pădurii, anual, s-ar putea cîştiga cam 40 de milioane de euro."

Articolul complet pe site-ul RadioTop Suceava.

Intrebarea care imi vine acum in minte e alta: ori fi plati pentru servicii electorale viitoare, sau e o suma de bani virata retroactiv?

Comentarii

Pezevenghiu a spus…
Nu e prima afacere cu paduri a BOR din zona respectiva.
Vezi:
http://webtv.realitatea.net/emisiuni/reporterii-realitatii-26-12-2008?autoPlay=true#ve_video_player_a
(min.6:40+)
ionut a spus…
eu sunt chiar din zona respectiva si acu 2 ani cand Pimen o pus stapanire pe ocolul silvic o stat ei ce-o stat si pana la urma o plecat. nu le-o mers lor si nici acum n-o sa le-o mearga. n-au cum gestiona in acelasi timp si padurea si biserica.
si nush daca le-o iesit ceva bani atunci dai cam aberanta suma aia de 40 mil de euro pe an.
Sunt doar... a spus…
As atrage atentia la un mic amanunt: suma aceea nu e vehiculata de mine, ea apare in articolul la care fac trimitere.
Anonim a spus…
Problema e complexa

Jumătate din pădurile judeţului Suceava sunt aproape de a fi luate în proprietate de Fundaţia Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. În jurul acestui subiect s-a stârnit un adevărat război, parte la vedere, prin declaraţii ale persoanelor cu funcţii publice sau ale politicienilor şi decizii ale instanţelor de judecată, dar şi multe elemente despre care se ştie doar în cercuri restrânse.

Personajul principal în jurul căruia se construieşte istoria a ceea ce pare cea mai mare împroprietărire a României este ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Cel puţin la vedere, pentru că multe voci spun că, de fapt, nu este decât o rotiţă într-un mecanism diabolic şi bine pus la punct, prin care forţe masonice au gândit să pună mâna pe o avere de câteva miliarde de euro.

Despre aceste legături cu fracmasoneria se ştiu destul de puţine, secretul fiind destul de bine păstrat. Chiar şi aşa, de-a lungul timpului s-a mai răsuflat câte ceva. Cum ar fi aceea că ÎPS Pimen este Templier afiliat la Loja “Fiii coloniei lui Traian” din Nordul Moldovei. În această calitate, ÎPS Pimen a avut şi câteva întâlniri importante. Pe 14 martie 1991 a avut o discuţie particulară cu Jean-Paul Coteron, preşedinte al Fundaţiei Forum Masonic din Elveţia, iar pe 8 ianuarie 2003 l-a întâlnit pe Philip Green, director pentru Europa al companiei DHL, membru în Loja Mamă (RSAA).

Discuţii pe tema masoneriei au apărut şi în vremea când secretar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor era Anton Hrib. În instituţie nu se întâmpla mai nimic fără ştirea lui Hrib, care în 10 ani nu şi-a luat nici o zi de concediu. Influenţa lui Anton Hrib asupra ÎPS Pimen a fost justificată prin aceea că arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor avea un rang inferior în cadrul lojei masonice din care ambii făceau parte.

Firesc, apare întrebarea dacă cele 166.613 hectare de pădure câştigate în instanţă de Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina în numele Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor vor fi folosite în interesul Bisericii Ortodoxe Române sau uriaşa avere va fi gestionată de un grup restrâns de persoane.

Pentru a-şi atinge scopul de a prelua cele aproape 200.000 de hectare de pădure, între membrii fondatori ai Fundaţiei Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina s-au numărat persoane cu o mare influenţă, la fel cum se întâmplă şi cu actuala structură de conducere a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, respectiv Adunarea Eparhială.

Continuarea aici:

http://www.sandrinio.ro/brigada-diverse/masoneria-adevarata-proprietara-a-padurilor-din-bucovina/
ionut a spus…
nu stiu sa cred daca Pimen face perte din Loja masonica
Anonim a spus…
Pai cam toti din conducerea BOR sunt masoni, mai putin fosti legionari ca Anania sau Teoctist

O spune unul de-al vostru

http://mucenicul.wordpress.com/2009/03/24/pf-daniel-mason-si-sau-securist/