Treceți la conținutul principal

Circus is in town

In mare mila sa Sfantul Dimitrie cel Nou si "lemnul sfintei cruci" m-au facut pe mine dar si pe alti multi bucuresteni aflati in trecere prin Piata Unirii, intre orele 10:30 si 11:00 sa intarziem pe unde aveam treaba. RATB-ul si-a deviat (sper temporar) tramvaiele si liniile de autobuz, garduri de protectie au fost ridicate, jandarmi au fost desfasurati.
Nu, nu e vreun miting al unei confederatii sindicale, iar Dimitrie asta noul nu a facut nicio minune desi cica ne ocroteste pe toti.
Doar ca pe mijlocul bulevardului, cu largul concurs al Politiei, au coborat in pas solemn vreo 50 de calugari dintre care unul in frunte lovea ritmic o bucata de lemn cu un ciocanel. Stiu, stiu, batea toaca. :)

In urma acestora, paseau un card de coristi ce inaltau imnuri de slava, mai bine de o suta de fete bisericesti imbracate la tol festiv si nelipsita armata de vreo mie si ceva de drept-credinciosi, treziti fara indoiala la primele ore ale diminetii. Toti insoteau o cutie purtata pe umeri de popi, iar langa mine, pe trotuar mataniile au inceput sa curga. Trecea, se pare, "sfanta racla".

Una peste alta, spectacol ieftin si cheltuieli din buzunarul primariei, adica al nostru.
De evitat cateva zile zona, daca puteti

Comentarii

profudereligie a spus…
Te invidiez. Eu a trebuit să urmăresc discursul domnului patriarh pe TV Trinitas...
Sunt doar... a spus…
A...trebuit? Ai placeri interesante, nimic de zis
Zergu a spus…
Lasă că la ora 17 începe Berea Blasfemică Bucureșteană 18,5, pentru echilibru :D

Cred că, de amuzament, o să mergem 2-3 să intervievăm „pelerinii” de la cozile la lins mortăciunea.