Treceți la conținutul principal

Eminescu, sfant?

Via Hotnews

Liga Scriitorilor din Romania a cerut, marti, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane canonizarea poetului Mihai Eminescu ca sfant in calendarul ortodox roman, transmite Mediafax. Liga sustine ca unul dintre motive ar fi acela ca din paginile scrise de Eminescu "razbate spiritul national-ortodox".

Mare e gradina cuiva :) :)
Ia sa bage dansii ochiu' la corespondenta privata a poetului. De exemplu, aici

Îţi sărut picioarele tale, copilul meu cel dulce, şi te rog, te rog mult să te linişteşti, să crezi în statornicia şi în iubirea mea şi să speri, dacă poţi spera. Dacă am avea religie, noi doi, am crede că Dumnezeu nu va lăsa nerăsplătit atât amor, dar n-o avem, de aceea numai în noi înşine putem crede şi pe noi înşine ne putem întemeia. Eu zic: crede în mine şi nu vei fi amăgită, afară doar dac-oi muri. Te sărut şi te rog, linişteşte-te, căci starea ta mă doare mai mult decât mizeriile mele proprii. Al tău
Emin


Sa mai citeasca Imparat si proletar, dar si altele, în care e destul de explicit:

"Eu nu cred nici in Yehova/ Nici in Buda Sachiamuni/ Nici in viata dupa moarte/ Nici in stingere, ca unii!"

In acest ritm, peste vreo suta si ceva de ani, vorba unui amic, sunt sanse sa mai avem si alt sfant. Ziceti ca nu suna bine: Sfantul mucenic Nicolae Ceausescu, Aparatorul natiunii Romane. Poza in biserica cu el avem, ceea ce, vorba aia, nu putem sa afirmam despre Eminescu.

Comentarii

Bezbojnicul a spus…
http://bezbojnicul.blogspot.com/2010/02/sfantul-mihai-eminescu.html
profudereligie a spus…
Rugaţi-vă să-l sfinţească, doar doar or mai citi din cele drept spuse de Sf. M. Eminescu (că bine le-a mai spus) şi cei ce ştiu citi doar din cele sfinte...
Costin P. a spus…
E ultima lovitura pe care urma sa o primeasca sistemul de invatamant din Romania. Idolul manualelor de liceu si al profesoarelor de romana va fi, in sfarsit sfant. Ce frumos! Daca voiati o modalitate mai brutala de a-i indeparta de carti si citit pe acei (putini) elevi care mai aveau aceasta inclinare ati gasit-o! NIMENI NU SE VA MAI ATINGE DE EMINESCU - CU RECOMANDARE DE LA PREOTUL PAROH! AFURISITILOR! MURITI SI INTAMPINATI-L PE DUMNEZEU!!!! AHAAALELUUUUUUIAAAHHHH! (ceva explozibil nu legam la brau, cand mai recitam din poetul-sfant?)
Adi a spus…
Muie le iehovisti, mormoni si atei!