Treceți la conținutul principal

Daca Cristos ar fi fost Dumnezeu...

Daca Cristos era intr-adeavar Dumnezeu, ar fi cunoscut viitorul. In fata lui Istoria s-ar fi derulat ca un caleidoscop. Ar fi stiut cum au fost interpretate cuvintele sale. Ar fi stiut cate crime, cate orori, cate infamii se vor comite in numele sau. El ar fi stiut si vazut cum flacarile dementei fanatice, flacarile persecutiei se vor sui avide peste trupurile nevinovate ale milioanelor de martiri de pe altarul nebuniei numite Crestinism. El ar fi stiut ca mii si mii de barbati si femei vor zace in puscariile Bisericii, in tenebrele superstitiei bolnave, la limita umana a indurarii. El ar fi stiut ca Biserica Sa va inventa si folosi instrumente inimaginabile de tortura. Ca fidelii sai vor recurge la bate si roti, la lanturi si fierastraie. Ar fi vazut orizontul iluminat de flacarile razboaielor religioase. Ar fi stiut ce fel de credo-uri vor apare ca ciupercile otravite dupa ploaie, din fiece text despre el. Ar fi vazut sectele ingnorante angajandu-se in razboaie intre ele. Ar fi vazut milioanele de oameni construind la ordinele preotilor inchisori pentru semenii lor. Ar fi vazut miile de esafoade imbibate de sangele celor mai buni si mai curajosi. Ar fi auzit urletele, ar fi vazut fetele albite de agonie. Ar fi auzit racnetele si gemetele martirilor adevarati. Ar fi stiut ca se vor scrie comentarii pe marginea spuselor sale cu spada pentru a fi citite la lumina rugurilor…. Ar fi vazut interpolarile, minciunile, adausurile, falsificarile pe care ipocritii le vor scrie si le vor zice. Ar fi vazut toate razboaiele care se vor duce in numele sau, ar fi stiut ca pe deasupra campurilor de morti, inchisorilor, esafoadelor si executiilor, timp de o mie de ani va flutura steagul imbibat de sange al crucii.

Ar fi stiut ca ipocrizia va fi sanctificata, beatificata si incoronata. Ca credulitatea va dirija lumea. Ar fi stiut ca libertatea va disparea pentru o mie de ani de pe Terra. El ar fi stiut ca Papii si Regii vor reduce la sclavie sufletele si trupurile oamenilor. Ar fi stiut ca acestia vor persecuta si distruge inventatorii si descoperitorii, ganditorii si filosofii. Ar fi stiut ca Biserica Sa va stinge sfanta lumina a ratiunii si va lasa lumea fara o stea.

Ar fi spus oamenilor, ca in numele Lui nu trebuie sa ucizi.

De ce n-a vorbit? De ce n-a zis el discipolilor sai si intregii lumii: ‘Nu trebuie sa ardeti, sa inchideti si sa torturati in numele meu. Nu trebuie sa va persecutati aproapele.’

De ce nu a explicat el Trinitatea, si a lasat atata controversa si venin? De ce n-a zis el ce fel de botez i-ar place sa se intample pe Terra? De ce n-a scris el o Evanghelie sau o carte in care sa-si afirme principiile? De ce n-a frant el lanturile sclaviei? De ce n-a zis el daca Vechiul Testament este sau nu cuvantul inspirat al lui Dumnezeu? De ce n-a scris el insusi Noul Testament? De ce a dat el cuvintele sale spre a fi spuse si pastrate de catre ignoranta abjecta, ipocriziei si hazardului? De ce n-a zis el ceva pozitiv si clarificator despre Lumea Cealalta? De ce n-a schimbat el speranta vaga intr-un paradis intr-o voioasa cunoastere a lumii celeilalte? De ce nu ne-a zis el nimic despre Drepturile Omului, de Libertatea mainilor si spiritului? De ce s-a dus el, mut, spre moarte, abandonand lumea in mana mizeriei si indoielii?

Oare, pentru ca era un simplu OM?

Comentarii

Pappy a spus…
Cristos a fost Dumnezeu. Dovada? Chiar eu. M-am nascut ateu. Am fost educat sa fiu asa.

Acum ii sunt martor. A schimbat multe in mine. Am inteles de la El ce vrea Dumnezeu de la mine. In continuare ma opun. Ca si voua nu imi convine.

Isus este Dumnezeu. Pentru ca a avut puterea ca doar prin cuvinte sa schimbe inima oamenilor. Si fata unui Pamant intreg. Nu a mai facut nimeni asta nici pana atunci nici de atunci incoace.

Chiar daca unii au pervertit si s-au folosit in scopuri pur personale de numele Lui, Isus ramane ceea ce este: o parte a trinitatii.

Poate oricine sa spuna ce vrea. Totul se plateste. Chiar si in fizica, conform principiului Lavoisier, in natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma. Gandurile bune vor fi rasplatite. Iar cele rele primesc ceea ce isi doresc.

Isus este Dumnezeu. Traieste in fiecare om care crede in El. Cu putere. Nu ma astept sa intelegi. Nu ai trait asta. Dar poate ca daca te pui in genunchi si bte orgi fierbinte ti s-ar putea intampla. Pentru ca Isus este Dumnezeu.

Adevarat. Viu. Lucrator
karma police a spus…
cel mai misto lucru este ca IISUS NU A ZIS NICIODATA CA EL ESTE DUMNEZEU. Asta e o idee complet inventata.DImpotriva ela spus
'Cine vrede fapte ca acestea si chiar mai mari deict acestea va face'
In cine?In dumnezeu tatal, care este UNICUL DUMENZEU, INEXPLICABIL, FARA ATRIBUTE...ETC...cimpul fundamental, recent descoperit de fizica cuantica

Jesus said, "If those who lead you say to you, 'See, the kingdom is in the sky,' then the birds of the sky will precede you. If they say to you, 'It is in the sea,' then the fish will precede you. Rather, the kingdom is inside of you, and it is outside of you. When you come to know yourselves, then you will become known, and you will realize that it is you who are the sons of the living father. But if you will not know yourselves, you dwell in poverty and it is you who are that poverty."
din evanghelia lui Thomas-apocrifa
karma police a spus…
Isus este Dumnezeu-zici tu
da si ne-a aratat si noua cum sa devenim divini si sa ne eliberam
in sensul asta

'Nu a mai facut nimeni asta nici pana atunci nici de atunci incoace.'
te sfatuiesc sincer sa studiezi buddhismul, care te contrazice flagrant

'Nu ma astept sa intelegi. Nu ai trait asta.'
de unde stii tu ce am trait io?sau altul de pe blog?
cred ca mindria, acest prim dusman al tuturor cailor spirituale te orbeste
asta chiar mi-a placut
Anonim a spus…
Isus este fratele nostru. El a dorit sa ne arate calea spre a devenini si noi ca EL. Dar in schimb in loc sa-i urmam calea noi l-am transformat in idol si ne-am inchinat Lui. Tot ce trebuie sa inchinam este in interiorul nostru, sa inchinam animalul in fata divinului si vom reveni ceea ce ar trebui sa fim, nu iluzia in care traim.
“Iisus spunea:„Ceea ce Eu am facut, fiecare din voi o poate face căci voi şi Tatăl sunteţi Una. Împărăţia cerurilor este în voi”.”
Anonim a spus…
dovada ca exista?care mai mare dact aceea ca existam?acum ca nu intelegem toti e altceva...daca cereti veti primi....faceti o incercare oricum ce aveti de pierdut?''''?