Treceți la conținutul principal

Noul ierusalim..

Inainte de spam-ul de ieri, n-am auzit in viata mea de noul ierusalim, asa ca am dat o cautare rapida, si, impulsionat de "vizita sfanta" de mai devreme, ajung chiar pe site-ul lor...
Nu va temeti, nu e prin Israel, ci chiar in tara noastra. Mantuirea e deci aproape. :P
Dar ce gasim in preacuviosul site? (a carui adresa n-o dau, cei ce sunt masochisti il gasesc repede) un noian de tampenii ce ar face sa se rusineze pana si pe cel mai incult dintre oameni, cu conditia ca individul respectiv sa aiba macar bun simt.
Iese insa in evidenta "maicuta Virginia" (Verginia?!! - autorii nu prea sunt hotarati asupra numelui, pe care il schimba de vreo trei ori in text), o femeie care si-ar fi gasit loc de cinste intr-un asezamant laic, printre halate albe. Chiar si pentru un nespecialist, "dialogurile" ei cu arhanghelul Mihail, cu fecioara Maria ori cu Hristos, sunt semne clare de schizofrenie.
Suculent este pasajul urmator, pe care il redau mai jos, si, in care ea si Hristos se targuiesc (in schimbul insanatosirii (!!) mamei eroinei ba pentru... (sper ca stati comod) o mana, ba pentru un ochi..

— Verginico, Eu sunt Fiul Maicii lui Dumnezeu, şi am venit s-o fac bine pe mama ta. Nu mai plânge. Eu voi veni de acum mereu în calea ta şi nu te voi mai părăsi niciodată, dar iată, îţi cer şi Eu ceva pentru vindecarea mamei tale. Dă-Mi să am de la tine părul tău.

Ea, ştiind că e păcat mare să-şi taie părul, căci aşa o învăţase mama ei, I-a răspuns Domnului:

— Doamne, mi-a spus mămica mea că e mare păcat la cer să-mi tai părul. Cere-mi altceva. Poate pot să-Ţi dau.

— Dă-Mi o mânuţă, s-o am de la tine.

— Doamne, dacă rămân numai cu o mânuţă, nu mai pot singură să mă pieptăn, să mă îmbrac, să mă spăl, să lucrez. Cere-mi altceva.

— Să-Mi dai atunci un picior, să-l am de la tine.

— O, Doamne, mai cere-mi. Poate va fi altceva să-ţi pot da, că nu pot alerga după vite numai cu un picior, nu mai pot să mă ajut, şi fac altora durere să mă poarte. Mai cere-mi, nu pleca! Vreau s-o faci bine pe mămica mea.

— O, ce să-ţi mai cer? Iată, îţi cer un ochi, să-Mi fie Mie spre slujire prin tine, să Mă uit cu ochiul Meu prin ochiul tău, că Eu vreau să-Mi fii Mie cort pe pământ.

Verginica s-a mai alinat, că nu i s-a părut aşa de greu cu un singur ochi, şi, punând mâna pe ochiul stâng ca să vadă cum vede cu un ochi, s-a hotărât şi, bucuroasă, s-a întors cu privirea să-I spună Domnului să-i ia un ochi pentru vindecarea mamei sale. Dar când ea s-a uitat spre locul unde apăruse lumina, Domnul Îşi luase drumul în sus, spre cer, iar ea a strigat cu amar:

— Doamne, iată, Îţi dau un ochi. Întoarce-Te să-l iei!

Atunci Domnul a rostit din nori:

— Fii cuminte, Verginico! Eu voi veni de acum mereu la tine. Când vei împlini paisprezece ani, atunci voi lua ochiul tău.

No comment.... dar doamne, repara matale gardul ala de la gradina ca multi ti-au parasit sanatoriul.

Comentarii

Anonim a spus…
Si a chiorat Virginica la 14 ani au ba? Sau i-a cerut himenul, nu ochiul? Mhm... n-ati inteles metafora...
Sunt doar... a spus…
Messa, nu am fost curios daca a chiorat ori ba. Inclin sa cred ca s-a tinut de cuvant, ca altfel fugea prozelita de la adevarata credinta. Anyway, daca afli, spune-mi si mie :P
Unknown a spus…
Messa, Verginica s-a ţinut de promisiune. Mai corect, "Dumnezeul de la Pucioasa" s-a ţinut de promisiune şi i-a luat ochiul la 14 ani. Cică i l-a luat ca să se uite prin el pe pământ, ca să vadă mai bine ce prostioare fac oamenii. Se zice că în ţara orbilor, cel cu un ochi e împărat. Cel cu trei ochi cum va fi ?
Citeşte şi lămureşte-te mai bine de spre elucubraţiile Noului Ierusalim de la Pucioasa pe blogul noulierusalimnip.wordpress.com
Merită.
Unknown a spus…
"Dar ce gasim in preacuviosul site? (a carui adresa n-o dau, cei ce sunt masochisti il gasesc repede) un noian de tampenii ce ar face sa se rusineze pana si pe cel mai incult dintre oameni, cu conditia ca individul respectiv sa aiba macar bun simt."

Sunteti niste nesimtiti care va bateti joc de lucruri sfinte... Daca nu cunoasteti, si/sau nu credeti este problema voastra. Dar de la asta pana la a publica asemenea chestiuni batjocoritoare, este o diferenta mare. http://www.noul-ierusalim.com
Unknown a spus…
Andrei, comentariile sunt cam piperate, dar sunt incitate de (citez)"un noian de tampenii ce ar face sa se rusineze pana si pe cel mai incult dintre oameni, cu conditia ca individul respectiv sa aiba macar bun simt". Tu cum vezi asta, ca Dumnezeu cel Atotputernic, Doctorul trupurilor şi al sufletelor, să-i ceară un ochi unei fetiţe în schimbul vindecării mamei sale? Dar mai ales... mai ales să i-l şi ia, la 14 ani. Şantaj curat(-murdar). Tu te-ai simţi bine fără un ochi? I-ai face aşa ceva unei fetiţe sărace şi necăjite? Hristos a vindecat orbi, ologi, muţi , surzi, lunateci şi îndrăciţi fără să ceară nimic în schimb.Acesta era Hristos în lume. Nu putea să se schimbe Hristos peste noapte şi să devină atât de hapsân: în loc să vindece orbii, să le ia şi ochii pe care-i au cei sănătoşi.Înseamnă că "Cel de la Pucioasa" este de fapt "Cel Rău", dacă face puţin bine pe o parte şi mult rău pe de alta, în compensaţie. NIP este o sectă satanică, drapată în "sfinţenie". Citeşte blogul noulierusalimnip.wordpress.com şi ai să te lămureşti, cu condiţia să fii destupat la cap.
ona777 a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ona777 a spus…
blogulnoulierusalimnip.wordpress.com a fost si nu mai este, caci numai ceea ce este ramane, iar ceea ce nu este nu ramane decat ca o amintire care trebuie stearsa si din amintire, ca sa nu-i faci rau celui ce ti-a vrut raul...
Anonim a spus…
Citat:
blogulnoulierusalimnip.wordpress.com a fost si nu mai este, caci numai ceea ce este ramane, iar ceea ce nu este nu ramane decat ca o amintire care trebuie stearsa si din amintire, ca sa nu-i faci rau celui ce ti-a vrut raul...
Replică:
Blogul respectiv "nu mai este" deoarece liderii pucioşi, în loc să răspundă punct cu punct acuzaţiilor de sperjur şi de fraudă care li s-au adus, au preferat să mintă administratorul că le-au fost plagiate "producţiile literare" autointitulate "Cuvântul lui Dumnezeu" şi că i-a fost lezat dreptul de autor al Dumnezeului lor. Administratorul, fiind de bună credinţă, a procedat la suspendarea blogului.
Dar bucuria pucioşilor a fost scurtă. Blogul a reapărut cu numele noul-ierusalim.info şi a ajuns la 229 de postări până în prezent.
Anonim a spus…
Actualizare: blogul noul ierusalim-info a ajuns deja la cifra de 365 de postări în care este "desfiinţată" complet această sectă, demascându-i pe pucioşii de la Noul Ierusalim ca pe nişte şarlatani sadea ce sunt. Aici vedem că marii duhovnici ai României, inclusiv Arsenie Papacioc, au demascat cameleonismul acestei secte care se pretinde singura ortodoxie de pe pământ.
stere a spus…
Blogul noul-ierusalim.info a ajuns la postarea cu nr.404. Ultimele titluri înregistrate sunt:
402. Liderii “pucioşi” se erijează singuri în “sfetnici de taină” ai lui Traian Băsescu
403. Tot poporul român este chemat la ascultare şi supunere faţă de liderii sectei „Noul Ierusalim” de la Pucioasa
404. Preocupaţi de susţinerea lui Traian Băsescu, liderii „pucioşi” au uitat să-l felicite pe regele Mihai